suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

tapahtuma: Jaamme tunteen


Kohdetiedot

Postimuseo järjestää lapsille suunnatun toiminnallisen ja elämyksellisen näyttelyn Jaamme tunteen 14.1.-22.3.2009. Näyttelyssä tutustutaan neljään perustunteeseen, jotka ovat onni, viha, pelko ja ilo. Näyttely pyrkii välittämään ajatusta siitä, kuinka tärkeätä on jakaa tunteet toisten kanssa sekä näyttää tunteensa. Tavoitteena on lisäksi herättää keskustelua ja pohdintaa niin kouluissa, päiväkodeissa kuin kotonakin.

Näyttelyn sisältö on ideoitu yhdessä 4-10 -vuotiaiden lasten kanssa. Suunnittelussa on ollut mukana myös opiskelijoita Metropolia-ammattikorkeakoulusta. Lapsilta saadun palautteen perusteella näyttelyyn on yritetty löytää sellaiset asiat jotka vihastuttavat, ihastuttavat ja pelottavat.

Näyttelyssä eri tunteille on rakennettu omat tunteiden talonsa, jotka sijaitsevat Postikadun varrella. Lisäksi kadun päässä komeilee lasten posti. Tunteiden taloista sekä postista löytyy tehtäviä ja muuta aiheeseen sopivaa tunnelmaa. Vihan talossa voi esimerkiksi miettiä omaa reseptiään Tuittu Ärjysen hellalla porisevaan kiukkukeittoon. Paavo Pelkosen talossa on hämärää ja tututkin asiat näyttävät pelottavilta. Ilona Riemusen talossa vietetään synttäreitä. Herra Onninen puolestaan on kateissa ja hänet pitäisi löytää. Mukana näyttelyssä on myös lasten piirroksia, joissa erilaiset tunnetilat näkyvät.

Lasten postissa lapsilla on mahdollisuus viestiä tunteistaan piirtämällä ja kirjoittamalla postikortteja ja lähettämällä niitä eteenpäin. Lisäksi lapset voivat esimerkiksi lajitella postia sekä pyörittää tunnerulettia. Näyttely muistuttaa, että postinjakaja ei jaa vain postia, vaan välittää suuriakin tunteita.

Koulu- ja päiväkotiryhmät voivat varata ohjattuja draamaopastuksia näyttelyyn tai tunneruletti-työpajoja. Hiihtoloma-viikolla 16.-22.2.09 on tarjolla draamaopastuksia koko viikon. Lisäksi näyttelyyn liittyy aikuisille suunnattuja luentoja 28.1., 26.2. ja 19.3. kello 17.30.

Postimuseo sijaitsee osoitteessa Helsingin pääpostitalo, Asema-aukio 5 H. Museo on avoinna ma-pe 10-18, la-su 12-17. Pääsymaksu on 6 ja 3 euroa, alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Museossa on tyytyväisyystakuu. Jollei kävijä ole tyytyväinen, niin museo hyvittää pääsymaksun.

Lisätietoja antaa projektipäällikkö Suvi Jalli puh. 020 451 4919 tai suvi.jalli@posti.fi ja projektisuunnittelija Helena Pärssinen puh. 020 451 4775 tai helena.parssinen@posti.fi. Tiedotusmateriaali on osoitteessa www.posti.fi/postimuseo/media/2009/jaammetunteen.html

tyyppi tapahtuma
vastuumuseo Postimuseo
aukioloaika 14.1.2009-22.3.2009
pääsymaksut Aikuiset 6/3 €. Alle 18-v. ilmaiseksi.

Tiedätkö kohteesta lisää tai haluatko kommentoida?

Kulttuurisampo suosittelee saman järjestäjän muita tapahtumia ja näyttelyitä.


Kulttuurisampo suosittelee kohteita samasta aihepiiristä.