suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

video: Tehdään puusta: mikä on Nikkariverstas?

Kohdetiedot

Nikkariverstas on Espoon työväenopiston ylläpitämä puutyöpaja, johon ovat tervetulleita kaikki yli 16-vuotiaat espoolaiset ja mahdollisuuksien mukaan vierapaikkakuntalaisetkin. Puutyönohjaaja Jaana Sallinen Nikkariverstaalta kertoo, että verstaan asiakaslistalta löytyy 500 nimeä. Asiakkaina on niin huonekalujen rakentajia kuin veneenkorjaajiakin. Joskus verstaalle tullaan ihan vain sahaamaankin. Joinakin päivinä verstaalla työskentelee yhtä aikaa jopa 20 henkilöä, toisinaan on hiljaisempaa. Verstaalla on aina paikalla ohjaaja, jolta voi kysyä apua koneiden käytössä tai työn suunnittelussa. Verstas on isokokoinen ja siellä on monia erilaisia koneita, joiden ansiosta puutyöstä voi rakentaa omannäköisen ja ainutkertaisen. Koska tilat ovat avarat, jokaista konetta on mahdollista käyttää samaan aikaan ja niillä voi työstää suurempiakin puunkappaleita.

tyyppi video
lyhyt kuvaus Nikkariverstas on Espoon työväenopiston ylläpitämä puutyöpaja, johon ovat tervetulleita kaikki yli 16-vuotiaat espoolaiset.
kuuluu sarjaan tehdään puusta
ohjelman numero 4
haastavuus helppo
kohdeikäryhmä Aikuiskoulutus
kohdeyleisö oppija
kohdeopetusala policy making
mediatyyppi video
asiasana puuntyöstö, työtilat, tekninen työ, työvälineet, ihmisen määrittämä paikka, käsityöt, järjestelmät, työstö, harrastajat, fyysinen objekti, työväenopistot, puutyöt
tietolähde Opinportti (YLE)

Tiedätkö kohteesta lisää tai haluatko kommentoida?