suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

tapahtuma: Vuoden nuori taiteilija 2009: Hannu Karjalainen

Kohdetiedot

Hannu Karjalainen on järjestyksessä 25. Vuoden nuori taiteilija. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä ja Strasbourgissa, Ranskassa. Karjalainen (s. 1978 Haapavedellä) on valmistunut vuonna 2005 Taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen koulutusohjelmasta.

Hannu Karjalaisen tausta on valokuvataiteessa, mutta hän kiinnostui liikkuvan kuvan käytöstä, koska se toi teoksiin myös ajan ja keston ulottuvuuden.

Karjalaisen taide lähtee halusta hahmottaa maailmaa sekä taiteen tekemistä. Hän tutkii useissa videoissaan muotokuvan esittämisen tapoja ja merkityksiä sekä erityisesti valokuvan ja liikkuvan kuvan suhdetta. Teosten lähtökohtina on ollut Karjalaisen kiinnostus sekä muotokuvamaalaukseen että valokuvaukseen. Teoksissaan Hän purkaa muotokuvan käsitettä osiin ja tutkii teoksissaan tunnistettavuuden ja poissaolon teemoja eräänlaisten videomuotokuvien muodossa. Hänen teoksensa kertovat katoamisesta, katoavaisuudesta, nimettömyydestä, poissaolosta

Hannu Karjalainen soveltaa muotokuvan ajatusta videotaiteeseen, pohdiskellen sen relevanssia ja mahdollisuuksia tämän hetken jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Karjalaisen teokset kohdistuvat tilanteisiin, joissa on jotain häiritsevän outoa, joissa jokin yllätyksellinen elementti ryöpsähtää pintaan paljastaen elämän haurauden, selittämättömyyden ja monimuotoisuuden. Hänen muotokuvansa eivät ole niinkään yksittäisen henkilön persoonan kuvauksia, vaan laajempia pohdiskeluita inhimillisyyden tilasta.

Vuoden nuori taiteilija -tapahtuma syntyi vuonna 1984 Tampereen Nuorkauppakamarin aloitteesta. Tapahtuman järjestävät Tampereen taidemuseo / Tampereen kaupunki ja valinnan tekevässä asiantuntijaryhmässä ovat edustettuina lisäksi Tampereen Taideyhdistys ry, Tampereen Taiteilijaseura ry. ja Suomen Taiteilijaseura. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esille nuoria, lahjakkaita taiteilijoita ja kiinnittää huomiota uuteen suomalaiseen kuvataiteeseen ja sen ilmiöihin.

tyyppi tapahtuma
vastuumuseo Tampereen taidemuseo - Pirkanmaan aluetaidemuseo
aukioloaika 28.2.2009-5.4.2009
pääsymaksut Pääsymaksut vaihtelevat näyttelyttäin. Ryhmäalennus yli 10 hengen ryhmille; eläkeläisille, työttömille, lapsille 7-16 v. ja opiskelijoille alennettu pääsymaksu. Lapset alle 7 v. ilmaiseksi.

Tiedätkö kohteesta lisää tai haluatko kommentoida?

Kulttuurisampo suosittelee saman järjestäjän muita tapahtumia ja näyttelyitä.


Kulttuurisampo suosittelee kohteita samasta aihepiiristä.


Edelfelt Albert...
kuvat, taiteilija, suhteet, teokset

Maisteri Carl G...
maisterit, kuvat, taiteilija, muotokuvat

Annie Edelfelti...
kuvat, taiteilija, muotokuvat

Arkkitehti Jac....
kuvat, taiteilija, muotokuvat

Barnporträtt (i...
kuvat, taiteilija, muotokuvat

Berndt Lindholm...
kuvat, taiteilija, muotokuvat

Berta Edelfelti...
kuvat, taiteilija, muotokuvat

Gallen-Kallela ...
taiteilija, taide, teokset

Gunnar Berndtso...
kuvat, taiteilija, muotokuvat

Helge Dahlman
kuvat, taiteilija, muotokuvat

Hilda Wiikin mu...
kuvat, taiteilija, muotokuvat

Istuva nainen (...
kuvat, taiteilija, muotokuvat

Juhani Ahon muo...
kuvat, taiteilija, muotokuvat

Karjalan kysymy...
osat, vuosi, halu