suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

museoesine: KorvamerkkipihditKohdetiedot

Litteät pitkähköt kädensijat, jotka voidaan yhdistää alhaalta metallilenkillä kiinni toisiinsa. Toinen kahva on alapäästä koukkumainen ja siinä on reikä, josta metallilenkki lähtee. Kädensijojen välissä on pyöreä putkimainen metallinen osa, joka painuu kasaan kahvoja puristaessa. Kahvat menee yläosasta ristiin. Toinen on päästä soikean mallinen ja sen ulkosivussa on soikean mallinen reikä. Sisäpuolella on sivuttain soikea ontto metalli, johon korvamerkki on laitettu painamista varten. Toisen kahvan pää jakautuu kahteen osaan hieman v:n mallisesti. Näistä toisen osan pää on puolikkaan soikean mallinen, sisäosasta valkoista muovia ja tätä vasten merkki on painettu. Toisen päässä on kaksi neliötä, joita yhdistää ruuvi.

tyyppi museoesine
käyttötapa Korvamerkkien laittaminen tuotantoeläimille. Pihtien toiseen kärkeen laitettiin metallinen korvamerkki, ja kun kahvoista puristettiin pihtejä yhteen niin merkki painui korvaan kiinni. Toinen kärki on umpinainen ja kova.
käyttöpaikka Loimaa
valmistustapa tehdasvalmisteinen
materiaali materiaali metalli
mitat k=2,7cm p=21,4cm l=7cm
käyttäjä Ernesti Koivukoski
huomiot Valmistusaika: n. 1960-luku.; Viiteet ja lähteet: Lahjakirjan liitteet 21.4, 19.5 ja 27.5.2004 Lahjakirja 27.5.2004, nro 36. Leena Koivukoski, suullinen tieto 22.4. ja 19.5.2004; Vauriot: Hieman ruostetta; Lahjoittaja: Leena Koivukoski; Käyttöaika: 1960-1970-luku.
ID 494
tietolähde Suomen maatalousmuseo Saran kokoelma

Tiedätkö kohteesta lisää tai haluatko kommentoida?