suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

tapahtuma: Priitu Rovaniemen markkinoilla

Kohdetiedot

Eletään helmikuuta 1911 Rovaniemellä. Kirkonkylä kuhisee elämää ja ääntä, sillä talvimarkkinat ovat alkaneet. Väki on valmistautunut markkinoihin jo hyvissä ajoin, kortteeritalot ovat täynnä markkinavieraita ja kojuja pystytetty Maantiekadun varteen odottamaan kaupantekoa. Sirkus ja monet eksoottiset eläimet ovat saapuneet myös ihastuttamaan markkinaväkeä. Posetiivin mekaaninen kilkatus, helppoheikkien huutelu ja Palokunnantalolta kuuluva tanssin jytke luovat kirkonkylään melkoista karnevaalitunnelmaa!

Näyttelyssä pääsemme tutustumaan Rovaniemen historiaan ja 1910-luvun markkinoiden maailmaan Priitu-tyttösen näkökulmasta. Kurkistetaan millaista oli ennen elokuvateatterissa, piipahdetaan hämmästelemässä sirkusta ja kuunnellaan posetiivia. Tehdäänpä vielä hieman kauppaa markkinakojulla ja maistetaan rinkeliä…


Näyttelyn pohjana on Ulla Eton kuvittama ja Lapin maakuntamuseon tuottama Priitu Rovaniemen markkinoilla -lastenkirja, joka julkaistaan näyttelyn avajaisten yhteydessä.

Lapin maakuntamuseon tuottama koko perheelle suunnattu elämyksellinen näyttely on esillä Lapin maakuntamuseolla Arktikumissa 9.9.2009-7.2.2010.

tyyppi tapahtuma
vastuumuseo Lapin maakuntamuseo
aukioloaika 9.9.2009-7.2.2010
pääsymaksut Aikuiset 12 €, lapset (7-15 v) 5 €, opiskelijat, eläkeläiset 8 €, perhelippu (2 aik, 2 lasta) 25 €, ryhmälippu 9,50 €- 8,5 €, varattava etukäteen. Kausikortti 20 €. Erikoisnäyttelyt 4 €.

Tiedätkö kohteesta lisää tai haluatko kommentoida?

Kulttuurisampo suosittelee saman järjestäjän muita tapahtumia ja näyttelyitä.


Kulttuurisampo suosittelee kohteita samasta aihepiiristä.