suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

museoesine: Lantun siemen -pakettiKohdetiedot

Kartongista valmistettu kilon paketti lantun siemeniä. Paketin päävärit ovat valkoinen ja oranssi, tekstit mustalla. Edessä ja takana tekstit: LANTUN SIEMEN, 1kg, hyvä siemen Hankkijasta. Edessä erikseen liimattu valkoinen Hankkijan vakuustodistus. Sivuilla piirroskuvat lantusta sekä teksti: HANKKIJA ja Hankkijan logo. Toisella sivulla pieni teksti otsikolla: "Hyvä siemen - kunnon sato", ja toisella siementen käyttösuositus. Paketin päällä erikseen liimattu punainen varoituslappu, jossa teksti on valkoisella: "PEITATTU. Lindaalilla kuorrutettua siementä. Nauttiminen vaarallista myös eläimille. Pakkaus on hävitettävä käytön jälkeen."

tyyppi museoesine
käyttötapa Paketti lantun siemenien myyntiin. Lanttu kylvetään riviin 50-60 cm:n rivivälein mahdollisimman aikaisin keväällä. Suositeltava siemenmäärä 8-10 kg/ha ja kylvösyvyys 1-2 cm.
käyttöpaikka Alastaro, Mäkiseppä, Lauroinen
valmistustapa tehdasvalmisteinen
materiaali kartonki, paperi
mitat k=17,5cm l=13cm s=6,6cm
huomiot Valmistusaika: 1960-luku (?); Viiteet ja lähteet: Eeva Mikolan muistio 11.9.2001; Vauriot: Kulmat repeilleet hieman päältä. Vähän tummia läikkiä.; Lahjoittaja: Esteri (Mäkisepän tila) Koivisto; Käyttöaika: 1960-luku
ID 503
tietolähde Suomen maatalousmuseo Saran kokoelma

Tiedätkö kohteesta lisää tai haluatko kommentoida?