suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

tapahtuma: Kansallisaarteen viisi elämää


Kohdetiedot

Forum Marinum -säätiö tuottaa fregatti Suomen Joutsenen vaiheista kertovan, aluksen rakentamisesta museointiin ja nykyaikaan ulottuvan pysyvän näyttelyn.
Suomen Joutsen liittyy maamme historiaan monin tavoin, ja se on luokiteltu kansallisesti merkittäväksi alukseksi. Ranskassa 1902 valmistunut, teräsrunkoinen, fregattitakilainen rahtialus myytiin heikkojen suhdanteiden vallitessa 1922 Saksaan kauppalaivaston koulutusalukseksi. Sieltä Suomen valtio osti sen merivoimien ensimmäiseksi koululaivaksi 1930. Aluksella oli 1930-luvulla merkitystä koulutustehtävän ohella Suomi-kuvan tunnetuksi tekemisessä. Alus tuotiin Turkuun 1960 ja seuraavana vuonna se sai uuden tehtävän kauppalaivaston miehistön koulutusaluksena. Erityisesti se muistetaan laivakokkien ja stuerttien koulutuspaikkana.
Merimiesammattikoulun toiminta päättyi Suomen Joutsenella 1988. Opetusministeriö siirsi aluksen Turun kaupungin vastuulle 1991, mistä lähtien Suomen Joutsen on ollut museolaivana. 1990-luvun kuluessa aluksella on suoritettu mittava peruskorjaus. Nyt tuotettava näyttely kattaa aluksen koko elinkaaren, ja alukseen liitetyt kulttuuriset merkitykset.

tyyppi tapahtuma
vastuumuseo Forum Marinum
aukioloaika 8.6.2009-31.8.2010
pääsymaksut Aikuiset 7 €, eläkeläiset, opiskelijat ja 7-15 v. 4 €, alle 7 v. ilmaiseksi. Turkulaiset päiväkoti- ja kouluryhmät ilmaiseksi oppitunnin yhteydessä ja oppituntia valmistelevat opettajat.

Tiedätkö kohteesta lisää tai haluatko kommentoida?

Kulttuurisampo suosittelee saman järjestäjän muita tapahtumia ja näyttelyitä.


Kulttuurisampo suosittelee kohteita samasta aihepiiristä.