suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

taito: Valmis tuote

Valmista tuotetta tarkasteltaessa on otettava huomioon, mikä on tuotteen tavoite. Usein käsityönä tehdyiltä esineiltä vaaditaan samoja valmistuskriteereitä kuin teollisen tuotannon esineiltä. Piensarjoissa pyritään tuotteiden virheettömään samankaltaisuuteen kuitenkin eri tavoin kuin suurteollisuudessa, jossa tehdasautomaatiolla valmistuu kymmeniä tuhansia tuotteita vuorokaudessa.

Piensarjatuotteissa, jotka ovat samankaltaisia kuin taidekäsityönä valmistetut tuotteet, sallitaan joitakin tuottamiseen liittyviä virheitä. Virheet korostavat tuotteen yksilöllisyyttä ja niitä pidetään jopa kauneusarvona.

Massatuotannossa ovat tuotteen muodot ja pinnankäsittelyt tarkan laadunvalvonnan alaisia. Teknisillä laatukriteereillä on tärkeä merkitys tuotekilpailussa.

Ekologisten tekijöiden merkitys on alkanut näkyä mainoskampanjoissa. Kuluttajat haluavat yhä enemmän yksilöllisiä tuotteita. Esimerkiksi 1990- luvulla ovat piensarjatuotteet nousseet arvostetuiksi ruokakulttuurin aseman korostuessa vapaa-ajan vietossa. Yksilölliset tuotteet ja sarjatuotanto ovat yhdistyneet kattauksissa 2000-luvulla, ja taito on alkanut korostua teknisyyden rinnalla.


Kulttuurisampo suosittelee taitoon liittyviä muita kohteita.


Kulttuurisampo suosittelee kohteeseen liittyviä tulevia tapahtumia ja näyttelyitä.


Kulissien takan...
sarjatuotanto