suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

YSO-käsite, tarina, Avainsana, Iconclass-luokkakäsite: Kalevala


Kalevala

Suomen kansalliseepoksena Kalevala on yksi kirjallisuutemme merkittävimpiä teoksia. Se on vaikuttanut suuresti suomalaiseen taiteeseen ja nimistöön, mistä johtuen Kalevalan innoittamia aiheita on löydettävissä varsinkin Suomen kansallisromanttisen kauden tuotoksissa ja paikkojen sekä yritysten nimissä. KulttuuriSammossa voit seurata joitain näistä viitteistä ja kohdistaa niiden hakemista tiettyihin Kalevalan runon osiin. Samalla voidaan hakea Kalevalasta tapahtumaan tai henkilöön liittyviä samankaltaisuuksia tai katsoa miten sen tilanteet liittyvät toisiinsa.

Kalevala sisältää paljon kuvauksia vanhoista suomalaisista tavoista ja uskomuksista, joita ei välttämättä selitetä sillä tavoin että asiaan perehtymätyn nykylukija voisi niitä vaivatta tulkita. Semanttinen Kalevala sisältää selityksiä Kalevalan tapahtumista, henkilöistä ja paikoista asijantuntijoiden selostamana mikä yhdessä KulttuuriSammon suosittelujen kanssa mahdollistaa kuvausten merkitysten selailun.

Teksti on peräisin Kalevalan julkaisijalta, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuralta. Sivuston tarkempiin käyttöohjeisiin voi tutustua ohje-sivuilla.