suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

tapahtuma: Risto Halme - 50 vuotta tuoleja tuhansille

Kohdetiedot

Risto Halme on syntyjään lahtelainen sisustusarkkitehti ja huonekalusuunnittelija. Hän valmistui sisustusarkkitehdiksi Taideteollisesta oppilaitoksesta, Ateneumista vuonna 1959. Työuransa hän teki Lahdessa, jossa asuu edelleen.

Näyttely kertoo suurteollisuutta palvelevan huonekalumuotoilijan työstä. Esillä on suunnittelijan piirroksia, valokuvia ja elämäntyön tärkeimpiä elementtejä - tuoleja. Risto Halme on tehnyt yhteistyötä kaikkien merkittävimpien suomalaisten huonekaluvalmistajien kanssa. Koko tuotanto 50 vuoden ajalta käsittää kaikkiaan satoja eri malleja ja mallistoja.

Huonekalusuunnittelun lisäksi Risto Halme tunnetaan sisustusarkkitehtinä. Lahdessa hänen merkittävimpiin töihinsä kuuluivat hotelli-ravintola Jukola (v. 1959), Lahden Säästöpankin, Suur-Lahden Säästöpankin ja Päijät-Hämeen säästöpankin pääkonttorit (v. 1960-1980) sekä Lahden Osuuskaupan tavaratalo Jukolan erikoismyymälät.

Tällä hetkellä Risto Halme tekee työtä yhdistetyn taidemuseon ja muotoilukeskuksen saamiseksi Lahteen. Näyttelyssä esitellään esimerkkinä MARTa Herford, joka on tunnettu, saksalainen taidemuseo- ja muotoilukeskus.

tyyppi tapahtuma
vastuumuseo Lahden kaupunginmuseo, Historiallinen museo
aukioloaika 25.3.2009-18.10.2009
pääsymaksut Aikuiset 5 €, opiskelijat ja eläkeläiset 3 €, lapset 2 €.

Tiedätkö kohteesta lisää tai haluatko kommentoida?

Kulttuurisampo suosittelee saman järjestäjän muita tapahtumia ja näyttelyitä.


Kulttuurisampo suosittelee kohteita samasta aihepiiristä.