suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

tapahtuma: Pilvi

Kohdetiedot

Ilmastonmuutoksen myötä meitä ympäröivä, mutta yleensä huomaamaton ja itsestään selvä ilma - ja sääolosuhteet - on tullut viime vuosina uudella tavalla huomion kohteeksi. Näyttely tarkastelee taiteen historiaa sääolojen kuvauksen kannalta ja kohdentaa katseen taivaankanteen: pilveen ja sen monia olomuotoja ja merkityksiä kohtaan. Näyttely tarkastelee aihepiiriä taiteen, taiteen filosofian ja meteorologian kautta.

Näyttelyn lähtökohtana ovat suomalaisten romantikkojen dramaattiset tulkinnat aamuruskon punaamista taivaanrannoista myrskyä enteileviin ukkospilviin, joita esimerkiksi Fanny Churberg kuvasi. 1890-luvun symbolistien taivaankansia sävyttivät niin fantasianäyt kuin henkilökohtaiset mielentilatkin. Gallen-Kallelan kohdalla pilvitutkielmat viitoittivat tietä kohti taiteellista uusiutumista, värin ja muodon ilmaisuvoimaa. Matka ulkoisesta kohti sisäisiä mielentiloja näkyi vahvasti 1910-luvun ekspressionistien kohdalla.

Gallen-Kallelan ja hänen taiteilijaystäviensä lisäksi näyttelyssä on mukana myös uudempaa taidetta, jota edustavat mm. Kati Immosen unenomaiset pilvinäyt ja Merja Rankin leikkisät installaatiot.

tyyppi tapahtuma
vastuumuseo Gallen-Kallelan Museo
aukioloaika 5.6.2009-13.9.2009
pääsymaksut Aikuiset 8 €,
Eläkeläiset ja S-etukortilla 6 €
Opiskelijat ja työttömät 4 €
alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Tiedätkö kohteesta lisää tai haluatko kommentoida?

Kulttuurisampo suosittelee saman järjestäjän muita tapahtumia ja näyttelyitä.


Kulttuurisampo suosittelee kohteita samasta aihepiiristä.