suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

tapahtuma: Maalauksen paikka

Kohdetiedot

Mikä on maalauksen rooli 2000-luvun taiteen kentällä? Maalauksen paikka -näyttely tutkii maalaustaiteen ja modernismin perinteen jatkumoa suomalaisessa nykytaiteessa. Kansainvälisen käsitetaiteen ja minimalismin perinne julisti kuusikymmenluvulta lähtien maalaustaiteen loppua. Suomalaisessa taidekentässä maalauksella ja erityisesti rakenteellisella abstraktilla maalauksella on ollut keskeinen, kanonisoitu asema. Modernismi kanavoitui nonfiguratiivisen maalaustaiteen kautta. Jälkimoderni taideteoria saapui Suomeen 1980-luvulla ja aiemmin marginaaliset ja "uudet" taidemuodot kuten käsitetaide, ympäristötaide ja performanssi sekä installaatiot valtavirtaistuivat, mikä heijastui myös maalauksen asemaan.
Näyttelyn taiteilijat ovat: Terike Haapoja, Toni Hautamäki, Terhi Heino, Aino Kannisto, Jouni Kujansuu, Jaakko Niemelä, Jussi Niva, Miika Nyyssönen, Tarja Pitkänen-Walter, Anssi Pulkkinen, Jukka Rusanen ja Tatu Tuominen.

tyyppi tapahtuma
vastuumuseo Porin taidemuseo
aukioloaika 13.2.2009-31.5.2009
pääsymaksut Aikuiset 3,50 € (erityisnäyttelyt 5 €), lapset 1 € (2,50 €), eläkeläiset 1,50 € (2,50 €), alle 7 v. ilmaiseksi.

Tiedätkö kohteesta lisää tai haluatko kommentoida?

Kulttuurisampo suosittelee saman järjestäjän muita tapahtumia ja näyttelyitä.


Kulttuurisampo suosittelee kohteita samasta aihepiiristä.