suomalainen kulttuuri semanttisessa web 2.0:ssa
Ohje | Pääsivu | Tietoa portaalista | Lähetä palautetta 

Kieli: suomi | svenska | English 
 Pikahaku:
Karttahaku ja selailu Yhteyshaku Hae ja jäsennä Kokoelmat Suomen historia Taidot Elämäkerrat Kalevala Karjala

museoesine: Ruokinta-automaattiKohdetiedot

Pellistä valmistettu lieriö, jonka yläreunat on taivutettu aalloille ja hieman sisäänpäin. Lieriön pohjalle (keskelle) on kiinnitetty pellistä valmistettu kartio. Lieriön sisällä toinen lieriö, joka on kapeampi ja korkeampi. Sisempi lieriö seisoo neljällä jalalla, jalkojen alapuolella avointa tilaa. Kahva kantamista varten. Irroitettava kartion mallinen kansi, jonka päällä koukku. Sinkitty.

vaihtoehtoinen nimike Kanojen ruokinta-automaatti
tyyppi museoesine
käyttötapa Kanojen ruokinta. Kanojen rehu valui lieriöstä tasolle. Automaatti roikkui katosta sopivalla korkeudella niin, että kanat pääsivät helposti nokkimaan tasolla olevaa reuhua, mutta eivät tallanneet ruokansa päälle.
käyttöpaikka Ojamaa, Lemu, Tievuinen
valmistustapa tehdasvalmisteinen
materiaali rauta, pelti
mitat h=48 cm k=80 cm
huomiot Valmistusaika: 1900-luku; Lahjoittaja: Pentti Salonen; Valmistus: Todennäköisesti tehdasvalmisteinen. Munakunnan tuote.; Käyttöaika: 1960-1970-luku; Viiteet ja lähteet: Lahjakirja 15.6.2002, nro 25. Lahjakirjan liite 23.5.2002; Vauriot: Ruostetta; Lisatiedot: Ojamaan talossa käytettiin aluksi rehuna Munitusta ja Turun munan Sampo-rehua. Myöhemmin sekoitettiin kerran viikossa itse kanojen rehu tiivisteestä sekä jauhetusta vehnästä ja kaurasta.
ID 378
tietolähde Suomen maatalousmuseo Saran kokoelma

Tiedätkö kohteesta lisää tai haluatko kommentoida?